“Sterk door eenvoud & Flexibiliteit”

Werkgevers

Een goed ingerichte flexibele schil is voor veel bedrijven cruciaal om de werkgeversrisico’s beheersbaar te houden. Ondanks de uitwerking van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) biedt Menza Uitzendgroep flexibiliteit en continuïteit voor uw personeelsplanning, waardoor goed kunt inspelen op vraag en aanbod.


Onze dienstverlening kenmerkt zich door flexibiliteit, kennis van zaken en betrokkenheid. Onze flexcontracten bieden de mogelijkheid om tot 5,5 jaar flexibel samen te werken zonder dat er sprake is van een vast dienstverband. In deze periode nemen wij de onderstaande werkzaamheden en werkgeversrisico's van u over:

  • Werving en selectie
  • Contractbeheer en ketenregeling
  • Personeel- en loonadministratie
  • Loonbetaling en afdrachten pensioenfonds
  • Aanzegtermijn, transitievergoeding en scholing
  • Loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en leegloopuren

Onze oplossingen

Uitzenden en detacheren:
Menza Uitzendgroep voorziet u snel van vakbekwame en gemotiveerde uitzendkrachten. Werkervaring, referenties en opleidingen van de uitzendkracht worden uitvoerig door ons gecontroleerd. Zodra uw planning geen ruimte meer biedt om de uitzendkracht  in te lenen kunt u de uitzendovereenkomst per week opzeggen, hierdoor blijft u flexibel.

Bemiddeling zzp’ers:
Menza Uitzendgroep heeft een speciale afdeling voor de bemiddeling van zzp’ers. Wij zorgen ervoor dat de zelfstandigheid van de zzp´er niet in het geding komt waardoor u zonder risico kunt samenwerken. Operationele zaken zoals de planning bespreekt u gezamenlijk met de zzp´er. Wij verzorgen het contractbeheer, de administratie, de facturatie en het bijbehorende debiteurenbeheer.

 

Veelgestelde vragen voor werkgevers

Hoe werkt het fasensysteem van de NBBU?
Wat is het loonverhoudingsvoorschrift?
Welke regels gelden er voor uitzendkrachten in de bouw?
Wat is opvolgend werkgeverschap?
Wanneer geldt de transitievergoeding voor uitzendkrachten?
Wat is het vergewisbeding?
Ketenaansprakelijkheid voor werkgevers hoe werkt dat precies?
Antwoord:

De rechtspositie van de uitzendkracht wordt uitgedrukt via het fasensysteem. De fase waarin je contract zit, is afhankelijk van het aantal weken dat je voor het uitzendbureau gewerkt hebt. Naarmate je langer voor het uitzendbureau werkt, bouw je ook meer rechten op.

Het fasensyste...

Is uw vraag hiermee niet beantwoord?
Neem dan contact op!